אינווגה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/12/2010 | 14:52 | מאת: ליאתוש

שלום רב, , אני מקבלת אינווגה במינון של 6 מ"ג ואובחנתי כחולה בסכיזואפקטיביות. האם אינווגה יעיל כנגד סכיזואפקטיביות או/ו מצבים פסיכוטיים או רק יעיל כנגד סכיזופרניה? יש לציין כי יש לי רק מחשבות שווא ודיכאון ללא הזיות וללא שמיעת קולות (ברוך השם)! האם אינווגה יעילה לטיפול רק במחשבות שווא? האם מי שנוטל אינווגה לזמן ארוך חשוף לסיכונים וזה יכול לקצר את משך חייו? תודה מראש ובכבוד רב, ליאת.

07/12/2010 | 15:28 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום ליאת. אינווגה היא תרופה אנטי פסיכוטית (יחסית חדשה) ומכאן שניתן להשמתש בה לטיפול בהפרעות בהם יש מרכיב פסיכוטי, שזה כולל מגוון רחב מאד של ההפרעות, ביניהם גם סכיזופרניה וגם הפרעה סכיזואפקטיבית. מצבים פסיכוטים כוללים כל קומבינציה של מחשבות שווא ו/או הזיות ו/או הפרעות בהלך החשיבה (ולמעשה כל מצב בו יש קושי באבחנה בין "מציאות" ו"דמיון"). מכאן שאינווגה יעילה גם למצב בו יש רק מחשבות שווא, כפי שאת מתארת. ולשאלתך השניה - נטילה ארוכת טווח של אינווגה לא אמורה לקצר חיים - להיפך. יש מחקרים שמדגימים שתרופות אנטיפסיכוטיות (כולל אינווגה) יכולות להאריך חיים, וזאת בעיקר ע"י ירידה באחוזי התאבדויות בעקבות הטיפול. יחד עם זאת לכל תרופה (כולל אינווגה) יש תופעות לוואי ומכאן שחשוב להישאר במעקב ולבדוק את העניין. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה