בקשה לייעוץ בנוגע לבני שאובחן כסכיזופרן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/11/2013 | 15:40 | מאת: יצחק

שלום, בעבר בני סבל מטורדנות כפייתית (ocd) אשר התבטאה בניקיון כפייתי של הבית. הוא נטל כדורי ריספונד 2 מיליגרם וכדור רסיטל - והיה מאוזן. יום אחד הבן פיתח תיאוריה, בעקבות חשיפה למידע מהאינטרנט, כי הכדורים הפסיכיאטריים עשויים להרוג אותו בעתיד ולפיכך הוא הפסיק על דעתו עצמו עם נטילת הכדורים. עברו מספר חודשים כאשר היום הוא בן 20, וסובל מחרדות כי הוא נתון במעקב. נוסף על כך הוא חרד נורא ל"קרינת מכשירים אלקטרוניים" וכן ל"ריסוסים שנעשים ע"י המשטר במטרה לפגוע בתושבים". היה מאושפז פעמיים למשך מספר ימים, אך בכל אחד מהאישפוזים הוא שוחרר לאחר שזומן לוועדת השחרור ונעזר בעו"ד מהסנגוריה הציבורית. הבן ממשיך להתנגד בתוקף לטיפול, משרה אווירה כפייתית בבית ומונע מאיתנו לקיים אורח חיים תקין. אני שואל מה ניתן לעשות מבחינה חוקית כדי לחייב אותו לקחת טיפול, על מנת שנוכל לשוב לחיות חיים תקינים?

חוסר מודעות למצב הנפשי היא אחד המאפיינים של מצב פסיכוטי ולכן הרבה אנשים עם סכיזופרניה מתנגדים לקבל טיפול כי אינם חושבים שיש בעיה. בנוסף חשדנות היא מרכיב שכיח במצב פסיכוטי ואז אדם בטוח שהטיפול שמציעים לו נועד להזיק לו. הרבה משפחות רואות את קרובי המשפחה שלהם במצב קשה וניצבות חסרות אונים, אבל החוק במדינת ישראל מאפשר לתת טיפול כפוי באופן דחוף רק כאשר יש סכנה לחיים. קיימת אפשרות לתת טיפול כפוי לא דחוף כאשר יש פגיעה חמורה בסביבה, לדוגמא שכן שההזנחה בבית שלו גורמת לסכנה תברואתית או שיוצר הפרעות בלתי פוסקות.

מנהל פורום סכיזופרניה