סכיזופרניה וצחוק לא נשלט

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/10/2013 | 09:08 | מאת: יניב

שלום רב ד"ר! בבקשה עזרי לי בעניין הבא. סליחה על האורך נניח לאדם מסויים יש התפרצויות צחוק לא נשלט .הוא נזכר בדברים מטומטמים וילדותיים שגורמים לו לצחוק .לפעמים אפילו רעש של חריקת דלת או גמגום של בן אדם גורמים לו לצחוק .יחד עם זאת הבן אדם יודע שהצחוק לא במקום ומנסה נואשות להפסיק את הצחוק אך המחשבות לא מרפות ממנו ובנוסף גם כשהן משתחררות הבן אדם מנסה ל "הצחיק את עצמו" על ידי חשיבה בכח על דברים מצחיקים עד שהוא סוף סוף יגרום לעצמו לצחוק (הוא עושה זאת על מנת לבחון האם המח שלו יעמוד כנגד הצחוק ותהיה לו שליטה). בנוסף לכל אלה יש לבן אדם חרדה שמה יתקפו אותו צחוקים למשל כשיצא החוצה לרחוב והוא לא ישלוט ויצחק. כאמור הבן אדם נלחם בכל כוחו שלא לצחוק (אפילו שהוא מנסה להצחיק את עצמו על מנת לבחון את יכולתו לעמוד בצחוק) שאלתי : האם מדובר בסכיזופרניה הבפרנית (יש לציין שאין לאדם תופעות של דיבור לא מאורגן והתנהגויות מוזרות וחשיבה לא מאורגנת) או שמא את סבורה ש או סי די (pure O ) יכול להתאים כאן יותר ? תודה לך מראש על תשובתך

13/10/2013 | 09:10 | מאת: יניב

סליחה ד"ר אך שכחתי לציין גם שאין לאדם שום תופעה של סכיזופרניה בכלל מלבד התקפי הצחוק .אין לו מחשבות שווא ,קולות,אפקט שטוח וכו...

לצערי אין אפשרות לאבחן על סמך מה שכתבת ויש צורך בבדיקה פסיכיאטרית.

מנהל פורום סכיזופרניה