לוסטרל וסרוקסט

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/10/2013 | 21:31 | מאת: רינת

בס"ד שלום רב. 1)האם מותר לחולה אפילפסיה לקחת את התרופה לוסטרל? 2)האם מותר לקחת סרוקסט בהריון? בתודה מראש ושבוע טוב, רינת.

1. כל התרופות נוגדות הדיכאון וחרדה מקבוצת SSRI יכולות להוריד סף פרכוס. לא מדובר בשלילה מוחלטת של טיפול, יש לשקול את הצורך בטיפול מול האיזון של האפילפסיה ולשקול טיפול תרופתי ביחד עם הנוירולוג המטפל. 2. לרוב תרופות נוגדות הדיכאון וחרדה מקבוצת SSRI יש סיכון קטן בהריון, הן שייכות לקבוצה C בסיכון בהריון, כלומר תרופות שלא נמצא שיש סיכון בבני אדם אולם נמצא סיכון בחיות. לעומת זאת פרוקסטין (סרוקסט) שייכת לקבוצה D, כלומר נמצאו עדויות לסיכון בהריון גם בבני אדם, ולכן היא פחות מומלצת בהריון.

מנהל פורום סכיזופרניה