כמה שאלות לגבי חברה שהיה לה התקף לא מזמן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/09/2013 | 11:24 | מאת: אדם

שלום לכולם חברה שלי היה לה לא מזמן התקף שהיה לה הזיות היא היית בבית חולים קפלן ולא מצאו מה יש לה גופנית ואחרי שבועייים שלחו אותה לביתה והיא המשיחה טחפול עם פסיכיאטר הוא הביא לה תרופה נגד התכפים פסיכותים(אני לא זוכר את השם אבל זה משהו כמו פארפאן)היא בת 28 והיא חולה אפילפסיה היא אומרת שלא היה לה שום התקף כזה בחיים היא הפסיקה לקחת את התרופה כי זה גרם לה להרגשה של אי שקט ויש לי כמה שאלות: 1.מה הסיכוי שיהיה לה עוד התקפים כאלה? אם כן זה בטדירות קבוע או שזה משתנה בין אדם לאדם באופן דרסטי? 2.ההתקף הזה עירער אותי נפשית יש למישהו המלצה איך להתמודד מול זה? 3.לדבר עם מישהו זה משהו שיכול לעזור לה? 4.האם זה יכול להיות משהו אחר חוץ מסכיזופרניה?

1. הסיכוי להתקפים נוספים תלוי באבחנה. אם הסיבה להתקף פסיכוטי היתה גורם ידוע, לדוגמא, שימוש בסמים, תרופות או מחלה גופנית, אם לא נחשפים יותר לגורם הסיכון לעוד התקף נמוך. אם הסיבה היא סכיזופרניה הסיכוי גבוה יותר. באופן כללי הסיכוי אחרי התקף פסיכוטי אחד הוא בין 50%-80% להתקף נוסף ב-5 שנים הראשונות. טיפול תרופתי ושיחתי מוריד את הסיכוי. 2. יש מרכזים של תמיכה למשפחות של מתמודדים. אתה יכול לפנות לקבל עזרה נפשית דרך קופת חולים או מרכז ציבורי לבריאות הנפש או באופן פרטי. 3. טיפול בשיחות יכול לעזור לה להתמודד עם ההתקף שעברה ולחזק אותה ובכך להפחית את הסיכוי להחמרה במצב הנפשי. 4. יש מספר סיבות להתקף פסיכוטי, כדי לדעת מה האבחנה כדאי לפנות לבית החולים או לפסיכיאטר שבדק אותה.

מנהל פורום סכיזופרניה