תרופה לסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/09/2013 | 16:03 | מאת: שירן

שלום רב. 1.מהי התרופה היעילה ביותר כיום לסכיזופרניה? 2.האם אינווגה נחשבת לתרופה יעילה? 3.האם מותר לחולי אפילפסיה ליטול אינווגה? 4.האם מותר לקחת אינווגה ביחד עם סרוקסט ודפלפט כרונו? 5.האם מותר לקחת אינווגה בהריון? בתודה מראש על התשובות, ושבת שלום, שירן.

1. התרופה שנמצא שמביאה לשינוי הגדול ביותר גם בסימנים החיוביים וגם השליליים היא קלוזפין (לפונקס). בין שאר התרופות לא נמצאו הבדלים גדולים, בסקירת על (מתאנליזה) שנעשתה לאחרונה נמצא שאולנזפין (זיפרקסה), אמיסולפיריד (סוליאן) וריספרידון (ריספרדל) היו קצת יותר יעילות מהשאר. 2. אינווגה נמצאה יעילה כשאר התרופות. 3. כל התרופות האנטיפסיכוטיות מורידות סף פרכוס ועלולות לגרום לפרכוס באנשים עם אפילפסיה ולכן המתן צריך להיעשות בזהירות ובהתייעצות עם הנוירולוג המטפל. 4. ניתן לקחת את התרופות יחד, עם התחשבות בכך שיש להן השפעה מצטברת, לדוגמא בישנוניות או בסיכון לירידה באלקטרוליטים. 5. אינווגה נחשבת לתרופה מקבוצה C מבחינה של סיכון למומים בעובר כמו שאר התרופות האנטיפסיכוטיות. כלומר, נמצאה עליה במומים בעובר בניסויים בחיות אבל לא נמצאה עליה במומים בבני אדם. בכל מקרה לפני כניסה להריון כדאי לקבל מהמכון הטרטולוגי סקירה של השפעת התרופות. ההחלטה על מתן תרופות בהריון אישית לכל אישה לפי הסיכון למצבה הנפשי מול הסיכון לעובר.

מנהל פורום סכיזופרניה