שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/11/2010 | 14:14 | מאת: דנית

האם קיים קשר כלשהו בין ADD וסכיזופרניה? למשל, האם ילדים הסובלים מ ADD ולא מטופלים נמצאים בסיכון מוגבר לפתח מחלות נפש? תודה.

24/11/2010 | 18:22 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום רב. ילדים עם ADD נמצאים בסיכון יתר למגוון הפרעות נפשיות כגון הפרעות חרדה, דכאון, הפרעה דוקוטבית והפרעות אישיות שונות. לגבי סכיזופרניה דווקא הנושא שנוי במחלוקת - הרוב טוענים שכשמאבחנים סכיזופרניה אצל אדם שסבל בעבר מ-ADD - אז היה מדובר בעצם בסימנים מקדימים של מחלת הסכיזופרניה (שכידוע גם כוללים חוסר ריכוז, אי שקט ועוד). בכל מקרה אין היום מחקרים רבים שמראים קשר ישיר בין ADD לסכיזופרניה וככל הנראה מדובר בהפרעות שונות לחלוטין. לגבי השאלה השניה - ילד עם ADD שלא מטופל נמצא בסיכון מוגבר להפרעות כגון דכאון, חרדה והפרעות התנהגותיות. ככל הנראה לא סכיזופרניה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה