סכיזופרניה וסיכוי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/07/2013 | 20:54 | מאת: אלי

אני עברתי התקף שנמשך חצי שנה אחרי שלקחתי כמות גדולה של אקסטזי אני שנתיים וחצי מאוזן לגמרי נוטל 700 סוליאן השאלה שלי היא מה הסיכוי שיהיה התקף נוסף האם נכון ששליש חווים התקף אחד שליש חווים התקפים חוזרים ונשנים ושליש חולים כל הזמן?

באופן כללי מי שעובר התקף פסיכוטי, ולאחר החלמה מפסיק טיפול, יש באופן גס 50% סיכוי שיעבור התקף נוסף. הסיכוי הסטטיסטי הזה כללי ותלוי בהרבה גורמים כמו תורשה (האם יש מחלות נפש במשפחה), האם ההתקף היה לאחר שימוש בסמים, משך ההתקף, חומרת ההתקף, האם היו סימפטומים לפני ההתקף, האם נשארו סימפטומים אחרי שעבר ההתקף. אין הנחיות ברורות כמה זמן יש להמשיך טיפול אחזקתי אחרי התקף ראשון, טווח הזמנים נע משנה, 5 שנים ועד בכלל. אחרי התקף ראשון מקובל לשקול הפסקה של הטיפול (הדרגתית ואיטית כמובן) לפי הסיכויים להתקף נוסף, התגובה לטיפול התרופתי, תופעות הלוואי וגורמים אישיים, כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל על כך.

מנהל פורום סכיזופרניה