העברה גנטית של סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/06/2013 | 20:37 | מאת: נופר

שלום לכולם! אבא של חבר שלי חולה סכיזופרניה, הוא אינו גר איתם בבית, אלא בהוסטל. יש לציין שהוא אדם מאוד נחמד, מצחיק ורגוע. גם אחיו לוקה בהפרעה כלשהי, אם כי אני לא בטוחה שסכיזופרניה. לאחרונה, התגלתה המחלה אצל בת דודתו של חבר שלי- הבת של אחות החולה(אבא של חבר שלי). אני וחבר שלי כבר 4 שנים ביחד, אך הוא ממעט לספר על המחלה של אביו, מה היה כשהתפרצה וכדומה..אני לא לוחצת עליו כי קשה לו להתמודד והוא לא משתף. הפחד שלי הוא לגבי ילדינו העתידיים- מהו הסיכוי להתפרצות המחלה אצלם? אציין כי אצלי במשפחה אין היסטוריה של מחלות נפש וכן גם במשפחת אימו של חבר שלי. תודה :)

הסיכוי של ילד שאין במשפחתו סכיזופרניה לחלות הוא 1%, לילד שאחד מהוריו (קרוב משפחה מדרגה ראשונה) חולה הסיכוי הוא 8%. כאשר יש במשפחה הרחוקה יותר סכיזופרניה (קרוב משפחה מדרגה שניה כמו סבא או בת דודה) הסיכוי בין 2-6%. עדיין ביותר מ-90% לא תתפתח מחלה.

מנהל פורום סכיזופרניה