פיתרון?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/05/2013 | 13:54 | מאת: ערן

הפרעת אישיות איך מצליחים לעבוד במשרה מלאה או במשרה חלקית לאורך זמן. או להתייצב בתחומי החיים בעיקר בעבודה. כדורים ופסיכולוג לא עוזרים. אני אינטלגנטי ותסעסוקה נתמכת או מפעל מוגן לא מספקים מענה לבעיית האבטלה משתעמם ומעיזיבים אותי כי אין מוטיבצייה לעבוד בעבדוה משעממת איך מוצאים עבודה שיכולה להתאים למי שהוא קצת יותר יכול חושב ועם השכלה. ומצד שני למעסיקים בשוק החופשי יש סטיגמה ואם אינם יודעים מראש שיש מגבלה. אנו מתסירים ואז התסמינים מתגלים שוב מפטרים אותנו איך יוצאים מהמעגל הזה?של אין יציבות התמדה אין תעסוקה אין עניין בעבודה משמעות כי מה שמצעים לפגועי נפש הם עבודות מונטוניות וחסרות מקצועיות וגם מצב כלכלי קשה?

15/05/2013 | 12:06 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כאן זה פורום סכיזופרניה. בכל אופן אתייחס באופן כללי - הכותרת "הפרעת אישיות" למעשה כוללת מגוון רחב של הפרעות שונות עם טיפולים שונים ותכניות שיקום שונות שהמשותף בין הפרעות האישיות הם בעיות בתפקוד בין אישי, התמודדות עם לחץ, אימפולסיביות, אופן הפירוש של הסביבה ועוד. הטיפול הוא רב מקצועי וכולל היבטים תרופתיים (אם כי לא תמיד), פסיכולוגים, שיקומיים ועוד. מבחינת תעסוקה מתאימה - צריך להתייעץ עם הרופא המטפל והעו"ס לבחינת היכולות וההתאמה. לא כל העבודות "משעממות". ניתן לעבוד גם בשוק בחופשי במקצוע המתאים לך עם ליווי (מה שקרוי "תעסוקה נתמכת") במידה ואתה יכול, כמו כן יש אופציות של קורסים, לימודים ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

28/05/2013 | 02:22 | מאת: אבנר

שתי שיטות לטיפול בהפרעת אישיות או באישיות גבולית. שיטה אחת נקראת DBT השניה סכמה תרפיה. חפש באינטרנט ותמצא חומר על השיטות והמטפלים. בהצלחה

מנהל פורום סכיזופרניה