בעיות שינה לאחר תהליך שיקום מסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/04/2013 | 02:55 | מאת: רחלי

אני 4 שנים אחרי האשפוז והבעיה העיקרית שלי היא שינה. גם קושי להרדם וגם לקום בבוקר. מטופלת היטב בשיחות וטיפולים אלטרנטיביים. ישנה איזשהי המלצה מה נכון לעשות כדי להצליח להרדם? כמובן שנוטלת כדורי שינה על בסיס קבוע

28/04/2013 | 14:14 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן או לתת המלצות ספציפיות בפורום אינטרנט, אתייחס באופן כללי. נדודי שינה הם תסמין כללי ויכולים להיות קשורים למגוון גורמים שונים - ביטוי של מצב נפשי כגון דכאון, מאניה, חרדה ועוד, ביטוי של הפרעות גופניות שונות שמפריעות לשינה כגון השמנה, הפסקות נשימה בשינה (sleep apnea), הפרעות בתפקודי תריס, הפרעות במאזן סוכר ועוד, או על רקע תופעות לוואי של התרופות (כגון "אקטיזיה", סוג של אי שקט). יש לעבור בירור בנושא ולטפל לפי הגורם. ניתן גם לשקול הפניה למכון שינה. בכל מקרה כדאי להקפיד על "הגיינת שינה": 1) להימנע משתיית קפה או תה בערב. 2) להימנע מבפעילות גופנית אחרי השעה 18:00. 3) להוציא מחדר השינה גורמים מסיחים כגון מחשב או טלויזיה. 4) להשתמש בחדר השינה רק לצורך שינה ולא כחדר עבודה במהלך היום. 5) להקפיד על סדר יום. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה