הריון וסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/01/2013 | 03:10 | מאת: יורגן

שלום. אישתי אובחנה בצבא כחולת סכיזופרניה - פרנואידית, אנחנו נשואים מזה כ- 17 ויש לנו שני בנים. לאחר הלידה הראשונה, אישתי עברה התקף פסיכוטי "קל" - שנעלם כ-20 דקות לאחר מתן SOS. בלידה השניה ההתקף נמשך כ-18 שעות לאחר מתן SOS. כיום, אישתי מדברת על עוד הריון אחד, ואני חושש מהתקף פסיכוטי נוסף ומהאפשרות שהיא לא תצא ממנו חלילה. כיום היא מקבלת זריקת פלודיקט פעם בחודש ובנוסף היא מטופלת בבלוטת התריס. האם חששותיי מוצדקים ועדיף להימנע מהריון נוסף?

14/01/2013 | 16:19 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם בפורום אינטרנט כך שלא אוכל לחוות דעה על המקרה הספציפי. באופן כללי ניתן לומר שהריון הוא סטרסור מהותי, יש שינויים הורמונלים, יש תרופות שאסור לקחת, יש שינויים באורח החיים, יש לעתים חרדות מפני היכולת לטפל בילד ועוד ועוד. לכן מומלץ להתייעץ עם צוות רב מקצועי - הפסיכיאטר המטפל, עובד/ת סוציאלי/ת ו/או פסיכולוג לצורך עזרה והכוונה. בכל מקרה צריך להדגיש - אין מניעה ממתמודדים בסכיזופרניה להביא ילדים לעולם, להיפך. אולם יש צורך במעקב מסודר ולהיערך מבעוד מועד לאפשריות של החמרות נפשיות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

16/01/2013 | 05:21 | מאת: יורגן

שאלה נוספת: הגיל משחק פה תפקיד? דהיינו ככל שמתקדמים בגיל, הסיכוי להתקף ודרגת חומרתו עולים?

מנהל פורום סכיזופרניה