שלום דר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/01/2013 | 19:32 | מאת: לי

אימי סובלת מסכיזופרניה מגיל 40 +.-. סבתא שלי מצד אימי חלתה בגיל המעבר, אבל לא מאובחנת ולא חיה בארץ. אני בת 32 , התחלתי לסבול מחרדות, שאני מנסה להתמודד איתם לבד . בזמן האחרון הפחדים התגברו בעיקר בגלל שנחספתי למידע על סכיזופרניה ותורשה. האם יש לי על מה לדעוג, האם חרדה יכולה לסמן לי שאני בסיכון ובכלל מה לעשות? אני לא כל כך רוצה תיפול תרופתי לחרדה. ועוד שאלה, קראתי באינטרנת גם על מחקר שקבע כי למי שיש גן שקשור לסכיזורניה , סיגריות יכולות לעורר את המחלה. האם זה נכון?

08/01/2013 | 09:00 | מאת: דני

ראשית בעניין הסיגריות. אין שום קשר בין עישון להתפרצות סכיזופרניה.ממש ממש לא. בעניין החרדה מסכיזופרניה מומלץ מאוד לפנות לייעוץ פסיכולוגי . שיחה על הנושא עם איש מקצוע יכולה לעזור לך להתמודד. גילוי נאות; אני לא רופא.

10/01/2013 | 07:57 | מאת: לי

http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/03/26/smoking-schizophrenia-risk-factor-scientists-research_n_1379920.html

10/01/2013 | 14:03 | מאת: לי

לא לכל האוכלוסיה

14/01/2013 | 15:55 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. התורשה של סכיזופרניה היא מורכבת. גם אם יש הורה אחד שסובל מסכיזופרניה, הסיכוי שזה יעבור לילד הוא כ-12% - כלומר עדיין מירב הסיכויים (88%) הם שזה לא יעבור בתורשה. בנוסף, חרדות בפני עצמם אינם גורם סיכון לסכיזופרניה. בד"כ אנשים שסובלים מחרדה שמא יש להם סכיזופרניה - לא לוקים בהפרעה זו (וכתבתי על כך רבות בפורום, ניתן לעשות חיפוש). לגבי עישון - עישון לא גורם לסכיזופרניה. המחקר שצוטט פה מדבר על גן מסויים שמשפיע על מעשנים, ואלא ממצאים ראשוניים בלבד, ובכל מקרה האפקט הסטטיסטי הוא זניח. יש לומר שיש מספיק סיבות לא לעשן - מחלות כלי דם (כולל מחלות לב, שבץ מוחי), סוגים רבים של סרטן, פגיעה בתפקוד מיני ועוד ועוד. בכל מקרה - אם את סובלת מחרדות - מומלץ לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג לצורך בירור מעמיק והמלצה על טיפול (לאו דווקא תרופתי) לפי הצורך. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה