טיפול בזריקות.

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/11/2012 | 12:10 | מאת: א.ח.

בני נמצא כרגע במוסד פסיכיאטרי ומאובחן כסכיזופרן, הגיע למוסד, בעקבות התקף אלים. בתחילה טופל ברספרידל וכעבור שבועיים שלושה חל שיפור במצבו, המטרה בגדול היתה להעביר אותו למתן זריקות כיוון שהוא סרבן תרופות. לאחר כחודש הוא קיבל זריקת "קספליון" וחלה ריגרסיה בתפקודו והרגשתו והוחלט להעביר אותו ל"רספרידל קונסטה". לאחר קבלת הזריקה כפעמיים הרופאים הגיעו למסקנה שאין שיפור במצבו, ןהם רוצים להעביר אותו מזריקות לתרופה בשם "לקסופן" האם לא כדאי לחכות ולראות כיצד תשפיע הזריקה השלישית שהוא אמור לקבל מחר? לתשובתך המהירה אודה. א.ח.

05/12/2012 | 18:00 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני מניח שהכוונה שלך זה לתרופה בשם "לפונקס". תרופה זו אכן יעילה יותר מרב תרופות נוגדות הפסיכוזה האחרות, הן בהשפעה על סימנים חיוביים (פסיכוזה), הן בהשפעה על אלימות, אובדנות ואפילו השפעה (קטנה) על הסימנים השליליים. אני מכיר מקרים רבים שלא הגיבו לטיפולים רבים ולאחר מתן לפונקס חל שיפור מהותי עם ירידה בתדירות האשפוזים, עליה בתפקוד וכד'. החסרון של התרופה הזו הוא בתופעות הלוואי האפשריות, העיקרית מביניהן היא פגיעה פוטנציאלית בתאי הדם הלבנים. לפיכך כל מי שמקבל תרופה זו צריך לעבור בדיקות דם פעם בשבוע למשך 18 שבועות ולאחר מכן כל חודש. פרט לתופעת לוואי זו - יש לה לפעמים תופעות לוואי מטבוליות בדומה למספר תכשירים מדור חדש (כגון השמנה, עליה בכולסטרול, לחץ דם, הפרעה במאזן הסוכר) הדורש מעקב. לפיכך נותנים תרופה זו רק לאחר שאין תגובה מספקת עם שני תכשירים אחרים. לגבי הריספרדל קונסטה - אמורים לראות השפעה לאחר כ-3 שבועות (ובתקופה זו ממשיכים לקחת גם כדורים), אם כי לפעמים זה לוקח יותר זמן. יחד עם זאת אם המצב לא משתפר ויש פסיכוזה פעילה עם מרכיב של מסוכנות - בהחלט יש הגיון בלנסות לפונקס, למרות שאני לא יכול להתייחס למקרה הספציפי. בברכה, ד"ר אהוד ססר.

מנהל פורום סכיזופרניה