האם הזריקה XEPLION החדשה לגמרי מסוכנת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/11/2012 | 22:34 | מאת: לויאור

האם לזריקה זו יש תופעות לוואי חמורות כגון פגיעה בלב גרימה לסכרת ןגם אפשרות לתסמונת ממאירה ונזק כתוצאה משאריות של תרופות אנטי פסיכוטיות בדם שלקחתי בעבר

19/11/2012 | 20:30 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הזריקה אינה "לגמרי מסוכנת". מדובר בתרופה חדשה עם יחסית מעט תופעות לוואי. יחד עם זאת, בדומה למספר תרופות נוגדות פסיכוזה מדור שני - היא יכולה, לפעמים, לגרום ל"תסמונת מטבולית" - כלומר עליה במשקל, עליה בכולסטרול, הפרעה במאזן הסוכר. דיאטה וכושר גופני יכולים לעזור למנוע זאת. ואם לא - ניתן להחליף תרופה. בכל מקרה יש להדגיש שזה קורה עם תרופה זו פחות מבחלק מהתכשירים האחרים. לגבי "תסמונת ממאירה" - תרופות נוגדות פסיכוזה באופן כללי וגם זו - לא גורמת לסרטן. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה