סכיזופרניה גיל צעיר?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/11/2012 | 22:58 | מאת: א

ילדה בגיל 7 עם מחשבות מדומיינות והזויות בקשר לעולם שיש לה במוח וקולות שהיא שומעת, ועם התקפי זעם אלימים בלתי נשלטים ובמבט מטורף בעיניים וחרדה לא מוסברת מדברים פשוטים. זה סימפטומים אופיניים או שהגיל הצעיר שולל זאת?

11/11/2012 | 17:47 | מאת: אלון

סכיזופרניה בגיל 7 מאוד נדירה. אם אתם מודאגים אולי כדאי לפנות לאיבחון אצל פסיכולוג.

19/11/2012 | 20:04 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שכבר ענו לך - סכיזופרניה בגיל 7 היא מאד מאד נדירה (כ-1 ל-10000). כמו כן יש לקחת בחשבון שבגיל 7 עולם דמיוני וחברים דמיונים הם בד"כ ביטוי של שלב התפתחותי רגיל. התקפי זעם בגיל זה הם בד"כ ביטוי לבעיות אחרות ולא סכיזופרניה (כגון הפרעות התנהגות, ביטוי של הפרעה במצב הרוח (גם דכאון וגם מאניה) ושוב - יכול להיות שלב התפתחותי תקין). בכל מקרה אם מודאגים - תמיד ניתן לפנות לפסיכיאטר ילדים לאבחון. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה