מה הסיכוי שלא סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/11/2012 | 19:51 | מאת: מוטי

מה הסיכוי שהתקף פסיכוטי אחד (שלא מסטרס או מסמים),לא יעיד על סכיזופרניה? האם סכיזופרניה זה בעצם אוסף של התקפים פסיכוטים? האם ניתן למנוע את ההתקפים לחלוטין?

16/11/2012 | 18:50 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) התקף פסיכוטי בפני עצמו אינו מעיד בהכרח על סכיזופריה, וכ-50% מההתקפים הפסיכוטים נובעים מבעיות אחרות (הפרעות נפשיות אחרות, השפעה של סמים, מצבים גופנים שונים, ביטויים זמניים של הפרעות אישיות מסוימות ועוד ועוד). 2) אבחנה של סכיזופרניה היא לא רק אוסף של התקפים פסיכוטים - היא גם כוללת מדדים של ירידה תפקודית, סימנים שליליים, הפרעות קוגניטיביות מסויימות ועוד. 3) ניתן להפחית משמעותית תדירות של התקפים בעזרת טיפול תרופתי, מעקב תקופתי, טיפולים פסיכולוגים שונים והליך שיקומי. יחד עם זאת זה מאד משתנה מאדם לאדם, יש כאלה שסובלים מהתקפים בודדים בלבד לאורך חייהם, ויש כאלה שלמרות טיפול מיטבי סובלים ממצבים פסיכוטים חוזרים וממושכים העמידים לטיפול. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה