סכיזופרניה וסמים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/10/2012 | 22:29 | מאת: אמא מודאגת

שלום.יש לי בעיה עם בן בחור בן 26 הסובל מסכיזופרניה .היה מאושפז 3 חודשים בטירת הכרמל ,לפני 5 חודשים שוחרר עם טיפול תרופתי של פרפאנן 8מג , ודיקינט. סידרו לו סל שיקום עשו לא אאבדיקת שתן ומצאו קנאביס בשתן . האמת שלפי הבזבוזים של הקצבה אנחנו מבינים לאן הכסף הולך. אנחנו חסרי אונים ולא יודעים ה לעשות גם מהסיבה שאסור לו לעשן , ןגם שאין לו מסגרת מה עושים לאן פןנים אנא ממך אולי תוכל לייעץ לי. תודה מראש.

13/10/2012 | 11:02 | מאת: שאול

הייתי מציע לכם לחפש עבורו הוסטל שיקומי, אבל למיטב ידיעתי הוא לא יתקבל אם קיימת בעיית סמים, כולל סמים קלים. אם ש דרך טיפולית שתעזור לו להפסיק עם הסמים נראה לי שהוסטל שיקומי מאוד יעזור לו וזה גם ניתן דרך סל שיקופ.

30/10/2012 | 18:09 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שענו לך - שימוש בסמים בד"כ פוסל קבלה להוסטלים שיקומיים. מומלץ לעבור גמילה במסגרת של תחלואה כפולה (כלומר מחלת נפש + שימוש בסמים). יש מחלקות לתחלואה כפולה במגוון מוסדות כגון פרדסיה, באר שבע, שער מנשה ועוד, כמו גם מסגרות פרטיות שונות ומסגרות ממושכות יותר (כגון קהילת שילוב, קריית שלמה ועוד). מומלץ לפנות לעו"ס ברווחה. לאחר שייגמל - יוכל להתקבל להוסטל או לעבור כל תהליך שיקומי אחר (לימודים, תעסוקה וכד'). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה