סיכזרופניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/10/2012 | 01:13 | מאת: דוד

בגלל עישון חד פעמי יש מצב שיש לי תבעיה של הסיכזרופניה!! אפשר בבקשה לדעת מה הסמנים הברורים של סיכזרופניה ? יש מצב שיש לי תבעיה ... אני חוקר אותה כבר כמה ימים בדקתי הרבה הרבה סמנים של הסיכזרופניה .. וראיתי שמוך כול הסמנים יש לי רק כמה בודדים חוסר הנאה מדברים . פעם הייתי צוחק מכול דבר הייתה לי שמחת חיים בלתי רגילה! היום ירדתי משמעותי מאוד ! יש לי קושי לחייך בצורה מלאה... שמשהו מחייך אליי אני מחייך אליו בסוג של עצבות .. אבל אין לי מחשבות מוזרות או שמיעת קולות או סמנים בגוף אולי פעם בה.. דפיקות לב מהירות .. ומה שיש לי אני לא חושב שזה דיכאון .. כי עברתי משברים ודיכאונות בחיים אבל תמיד הייתה לי שמחת חיים אבל ההיום מאוד חלש .. למשל פעם הייתי יוצא למקום מסוים הייתי כולי בשמחת חיים שחבל על הזמן! אבלהיום אני כולי יוצא בכוח ! רציתי לדעת האם יש עוד סמנים ברורים לבעיה ?

14/10/2012 | 16:52 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לא מקבלים סכיזופרניה מעישון חד פעמי. ככלל - לא מקבלים סכיזופנריה מעישון סמים, אולם אם יש נטיה מוקדמת להפרעה, העישון יכול להאיץ את פריצתה. בכל מקרה - אתה לא מתאר סימנים של סכיזופרניה. אתה מתאר תסמין של "חוסר הנאה" שזה יכול להיות הרבה דברים. אם אתה מודאג - תפנה לפסיכיאטר לצורך אבחון. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה