אם חולי סזופרניה שלא בטיפול תרופתי מאשמים ברצח?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/09/2012 | 23:17 | מאת: ילדה

שלום תודה על תשובה אם אדם שבצו בית משפט בארץ יקבע לא כשיר עקב סזופרניה אם עדיין אפשר להעמידו לדין אל רצח או אלימות או במקרים כאלה בית משפט פשוט ישלך לבית חולים פסיכיטרי? אני קראתי בעיתון ש בארצות הברית אדם מעורר בנפשו עם מנת משקל מתחת ל סביר רצח כשהו היה למעשה לא כשיר לדין אז בחול זאות יעמידו אותו לדין ו גזרו אליו עונש מוות. אם אני בת 36 רווקה בלי ילדים סטודנטית עובדת לומדת אמא שלי חולת סזופרניה. גם סבתא מצד אבא מה הסיכוי שאני יחלה בזה? אני הבנתי שמחלה אצל שנהם פרצה אחרי שילדו ילדים גם אצל סבתא גם אצל אמא . אבל אצל סבתא זה הי אחרי שואה.תודה

14/10/2012 | 16:17 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בקצרה: 1) אדם שביצע עבירה פלילית כלשהי ונמצא ע"פ חוות דעת פסיכיאטרית שהוא אינו אחראי למעשיו - לא ייגזר עליו עונש אלא טיפול, בד"כ במחלקה סגורה. תקופת האשפוז תלויה במצבו הנפשי אך לא אמורה להיות יותר מהמשך שהיה נגזר אילו עמד לדין. יש להדגיש - החוק הישראלי קובע שאדם אינו אחראי למעשיו _רק_ אם המעשים נבעו מתוך תכן פסיכוטי. 2) תורשה וסכיזופרניה - שאלות אלה חוזרות על עצמן לא מעט בפורום. יש אפילו הפניה לסוגיה זו בראש הפורום ("גנטיקה וסכיזופרניה"). בכל מקרה להלן התשובות: שכיחות סכיזופרניה באוכלוסיה - 1%. שכחיות סכיזופרניה אצל אח של מטופל המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 8%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של הורה אחד המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 12%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של שני הורים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה - 40%. שכיחות סכיזופרניה אצל אח של תאום זהה המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 47%. כך שבמקרה שלך הסיכוי הוא כ-12% - כלומר סיכוי של 88% שלא. ובכל מקרה האחוזים הם סטטיסטיקה בלבד וכך יש להתייחס אליהם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה