ד"ר ססר שלום :)

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/07/2012 | 04:45 | מאת: שני :)

אני נוטלת צימפרמיל 3 כדורים שכל כדור מכיל 20 מ"ג שזה 60 מ"ג, וסוליאן הייתי לוקחת 100 מ"ג ולא מזמן העלו לי את המינון ל200 מ"ג.... אני בת 23 ויש לי בעיה שרציתי לשמוע את חוות הדעת שלך עלייה... אני מפחדת לצאת לבד למקומות מרוחקים מביתי וגם מפחדת לחצות כבישים לבדי (לא יודעת אם זה קשור אבל היה לי תאונה כהולכת רגל בגיל מאוד צעיר ) וגם לצאת לקניונים לבדי מרגישה סוג של פאניקה ומתחילה לרעוד ולקבל סחרחורות שאין בנאדם שאני מכירה לצידי לא יודעת אם זאת חרדה וזה מאוד מפריע לי באורך החיים ולתפקוד היום יומי שלי ואני לא מרגישה שהטיפול התרופתי עוזר לי אם אני עדיין ממשיכה לפחד... הפסיכיאטרית שלי אמרה לי לתרגל כמה פעמים בחוץ ללכת לבד ואני עדיין מפחדת וזה לא משפר דבר... אשמח לשמוע את חוות דעתך בעניין האם הכדורים תואמים למצבי? או שמא יש לשנות כדור כלשהו כי עד עכשיו נטלתי את הכדורים וזה עדיין לא משפר את הפחדים שלי במלואם.. אני יודעת שקשה לאבחן את מצבי דרך האינטרנט אבל אשמח שתגיד איך בדיוק אתה מתרשם כרופא.... תודה רבה :)

09/08/2012 | 12:17 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שאמרת - אכן אי אשפר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי מה שאת מתארת מתאים לתסמינים של חרדה והתקפי חרדה. לא כאן המקום להרחיב בעניין (זה פורום סכיזופרניה) אולם בקצרה ניתן לומר שהטיפול היעיל במקרים מאין אלה הוא בד"כ שילוב של טיפול תרופתי עם טיפול פסיכולוגי מסוג CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי). טיפול כזה אכן מכיל מרכיבים של תרגול עצמי מדורג. יש לפנות לפסיכיאטר המטפל ליעוץ. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה