סכיזופרניה וחלומות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/06/2012 | 00:30 | מאת: מיכל

שלום, 1.האם כשאומרים שאחרי גיל 50 נדיר לחטוף התקף פסיכוטי, זה נכון כלפי סכיזופרניים או רק כלפי אנשים שמעולם לא חוו התקף כזה לפני כן? 2. אדם חווה התקף פסיכוטי כתוצאה משימוש בסמים, ןהרופאים לא יודעים לומר אם מדובר בנטיה לסכיזופרניה או ברגישות לסם. האם העובדה שכילד חלם חלומות מהם התעורר מאוד מבולבל. כאשר לדבריו החלמות האלו חזרו בתקופת האשפוז אחרי ההתקף מלמדים על סיכויים גבוהים יותר שמדובר בנטייה תורשתית למחלה?

08/07/2012 | 14:06 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) אכן נדיר שסכיזופרניה פורצת אחרי גיל 50, אבל יש מגוון גורמים אחרים שיכולים להוביל למצבים פסיכוטים (שאינם סכיזופרניה) אחרי גיל 50, כגון מחלות גופניות שונות (למשל בעיות בבלוטת התריס, חסרים תזונתיים, גידולים שונים וכד'), שטיון ("דמנציה"), שימוש בסמים או אלכוהול וכד'. 2) אין אפשרות לענות לגבי מקרה ספציפי דרך פורום אינטרנט ללא בדיקה מעמיקה. באופן כללי ניתן לומר שלפעמים קשה לדעת אם מצב פסיכוטי נגרם מסמים בלבד או שהיה מדובר למעשה בנטיה לסכיזופרניה, ולעיתים האבחנה מתבררת רק לאורך זמן. תכן החלומות יכול אולי לשפוך אור מסויים על הכיוון הכללי אך אי אפשר להסתמך על כך. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה