סוגי טיפולים לאחר התקף

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/06/2012 | 08:51 | מאת: שני

אני לאחר התקף פסיכוטי ואשפוז קצר. עכשיו התאוששתי ואני בסדר. רופא א' המליץ המשך טיפול בקספליון,רופא ב' אמר שהכי טוב והכי זול זה רספרדל ורופא ג' המליץ על אבילפי.אני מבולבל לגמרי ,אמא שלי רוצה שנלך לעוד רופא אבל אני כבר לא מאמין לאף אחד.הם לא יכולים להחליט על טיפול אחד משותף. מה אתה אומר? זה היה התקף ראשון והאורך שלו היה כמעט 3 חודשים, בסוף גם אושפזתי לשבוע כי הפסקתי לאכול. היום אני אחרי הכל ומתפקד טוב.

17/06/2012 | 11:59 | מאת: ירון

לא רופא אבל מניסיון אני הייתי ברמיסיה - תקופה ללא התקף- על מינון המון של רספרדל. זו תרופה טובה, אך כמו כולן יש לה תופעות לוואי. תלוי במינון, השמנה, יובש, תפקוד מיני. אביליפיי נחשבת לחדשה יחסית אל מול. רספרדל. טוענים שהיא לא משמינה כמו האחרות ופחות פוגעת בתפקוד המיני. בכל מקרה כל אחת מהתרופות של הדור החדש נחשבות טובות, כמובן שיש תופעות לוואי. בהצלחה.

17/06/2012 | 22:58 | מאת: שירי

בתקופת הרמיסיה שלך?

19/06/2012 | 15:23 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כל ההמלצות שקיבלת הן טובות. גם קספליון, גם ריספרדל וגם אביליפי הם תכשירים נוגדי פסיכוזה יעילים, וכולם יעילים באותו המידה. ההבדלים ביניהם הוא רק בפרופיל תופעות לוואי, דרך המתן והמחיר שלהם. מכאן שאין סיבה "לאבד אמון" ברופאים רק מפני שהמליצו על תרופות שונות מאותו הקבוצה. זה כמו ללכת ל-3 אורטופדים שונים, לקבל 3 סוגים שונים של נוגדי כאבים שכולם טובים ויעילים - אך להביע אכזבה מכך. בכל אופן להלן מעט פירוט על הטיפולים שציינת: קספליון זה זריקה שמקבלים פעם בחודש המבוסס על תרופה בשם אינווגה שדומה לריספרדל. היתרונות - מתן פעם בחודש בלבד שמבטל את הצורך לקחת כדורים. חסרון - מעט יקר. ריספרדל - תרופה מצויינת נוגדת פסיכוזה, הוותיקה מתוך תרופות הדור השני. עדיין נחשבת "קו ראשון" בטיפול בסכיזופרניה. יתרונות - זול, יעילות מוכחת ונסיון של שנים רבות. חסרונות - יכולות להיות לפעמים תופעות לוואי מטבוליות (כגון עליה במשקל ועוד). אביליפי - תרופה יחסית חדשה. יש פחות תופעות לוואי מטבוליות מריספרדל. מעט יותר יקר. פחות נסיון קליני מריספרדל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה