האם סכיזופרניה מחלה גנטית?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/06/2012 | 14:22 | מאת: מרים

ואם כן,האם אותר הגן(או הגנים) האחראים למחלה? האם יש באופק טיפול טוב יותר מאשר קיים כיום?

16/06/2012 | 08:42 | מאת: ירון

איני רופא, אך ידוע שמי שחולה בסכיזופרניה גדלים הסיכויים שצאצאיו יחלו. היחס נדמה לי אם אינני טועה 1 ל40 במקום 1 ל 100 במצב אקראי.

19/06/2012 | 14:48 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. השאלה על גנטיקה ותורשה של סכיזופרניה נשאלת רבות בפורום. יש אפילו קישור קבוע בראש העמוד. בקצרה - סכיזופרניה היא הפרעה מורכבת עם מרכיבים תורשתיים רבים וסבוכים (מה שקרוי "מולטיפקטוריאלי") ולכן אין גן יחיד שאחראי על המחלה שניתן לבדוק. נמצאו גנים רבים הקשורים להפרעה באופן סטטיסיטי אך יש לומר שיש גם אנשים רבים הנושאים רת הגנים האלה והם לא סובלים משום הפרעה. לכן גם אין בדיקת דם יחידה שיכולה לאבחן סכיזופרניה. יש גנים שמעלים את הסבירות - אך מדובר בסטטיסטיקה בלבד. בשורה התחתונה התורשתיות של סכיזופרניה היא מוכחת ברמה של מחקרים אפידמיולוגים (וכבר התייסתי לכך בעבר בפורום), למשל אם יש הורה שסובל מסכיזופרניה הסיכון של הילדים עומד על כ-12% לעומת 1% בכלל האוכלוסיה ואם שני ההורים סובלים אז הסיכון אצל הילדים עולה לכ-40% וכו' (גם כשמדובר במחקרי אימוץ שמבטלים את האפקט הסביבתי). לגבי טיפולים בעתיד - יש מחקרים רבים שמתנהלים בכל בזמן נתון לגבי כיוונים טיפוליים חדשים - אבל אין משהו ספציפי שאפשר להצביע עליו נכון להיום כ"דבר הבא". בברכה, ד"ר אהוד ססר

19/06/2012 | 21:26 | מאת: מיכל

האם אפשר לעשות בדיקת דם ע"מ לבדוק אם יש לי את הגנים האלו שמעלים את הסבירות? ככה אם אין לי אותם אז אני יודעת בוודאות שאין לי סכיזופרניה..נכון?

מנהל פורום סכיזופרניה