סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/05/2012 | 09:10 | מאת: א.מ.

אבי בן 84 לאחרונה סובל מבעיות שמיעה, ובנוסף לא מבדיל בין טוב לרע. לדוגמא; אני ואחיי תמיד דואגים לו ומטפלים בו. ומאז שאחת המטפלות שלו שהיא בת 44 התחילה להתעסק איתו ולסחוט ממנו. הוא כועס עלינו שהגנו עליו וכל מה שאנו עושים למענו הוא חושב עלינו רק רע ותומך במטפלת. הרע אצלו זה טוב והטוב אצלו מתפרש לרע. וכשהוא מדבר עליה מבטו ועיניו פשוט מפחידים והופך להיות אדם תוקפני, כאילו הוא מכושף. האם אילו סימני המחלה, ומה ניתן לעשות כי הוא חושב שהוא הכי חכם.דרך אגב מאז ההיכרות שלו איתה הוא הפך לאדם חולה ואנו כל הזמן רצים איתו מרופא לרופא. נ.ב. אבקש שהמכתב הזה יהיה חסוי. תודה רבה מראש!

03/06/2012 | 11:12 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כמובן שלא ניתן לאבחן אדם זה או אחר דרך פורום אינטרנט. כמו כן יש לזכור שלא כל מחלוקת בין אישית או משפחתית היא בעיה נפשית (ובד"כ זה לא). בכל אופן - במידה והוא מסכים, אתם יכולים לקחת אותו לבדיקה אצל פסיכיאטר או פסיכוגריאטר לאבחון (או לחילופיןם ביקור בית). תמיד יש את האפשרות (למרות שאין עדויות ישירות לכך מתוך פנייתך) שמדובר בתסמינים של שטיון (דמנציה) או הפרעות נפשיות על בסיס אחר (כגון מחלה רפואית), אך את זה ניתן יהיה לדעת רק לאחר בדיקה, בהסכמתו. ולסיום - נדיר (מאד מאד) שסכיזופרניה תתפרץ בגיל 84. הגילאים הממוצעים להתפתחות ההפרעה הפ בד"כ בטווח 15-35. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה