שלום דוקטור

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/05/2012 | 17:49 | מאת: משה

קראתי על כך שבארץ מתקיימים כיום המחקרים הבאים על חולי סכיזופרניה, 1)טיפול ב- paliperidone palmitate בחולי סכיזופרניה שטופלו בעבר בחוסר הצלחה בתרופות עם השפעה אנטיפסיכוטית לטווח ארוך 2) טיפול ב- LY2140023 ביחד עם טיפול אנטיפסיכוטי שגרתי לשיפור הסימפטומים השליליים 3)טיפול במינוציקלין ביחד עם טיפול אנטיפסיכוטי שגרתי בחולים בגירים (בגילאי 20-65) הסובלים מסכיזופרניה 4) טיפול ב- paliperidone palmitate א. האם אפשר הסבר והרחבה לטיפולים אלה? ב. מה בדיוק חדש בהם לעומת טיפולים קיימים? ג. האם אדם עם התקף פסיכוטי אחד (לפני שנה),שרק חשוד כהתקף סכיזופרני,והיום מתפקד תפקוד תקין ומלא,מתאים לאחד מהטיפולים החדשניים (כתחליף לאינווגה שהוא מקבל כיום)?

17/05/2012 | 20:02 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) paliperidone palmitate זה "קספליון", זריקה נוגדת פסיכוזה הניתנת פעם בחודש שמבוססת על החומר באינווגה. נערכו עליה מחקרים רבים והיא אכן יעילה. מידת היעילות דומה לזה של תרופות נוגדות פסיכוזה אחרות. היתרון היא בנוחות של מתן פעם בחודש שמעלה את הסיכוי של דבקות לטיפול. 2) שאר הסעיפים מדברים על טיפולים מחקריים שאינם מוכחים ונמצאים עדיין בשלבים של בדיקה, כך שמן הסתם אין המלצה למתן לקהל הרחב. ניתן לומר שרוב החומרים החדשים שנבדקים - בסוף לא מראים יעילות עדיפה על מה שקיים, כך יש להיעזר בסבלנות לסיום השלבים המחקריים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה