פסיכותרפיה אצל חולי סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/05/2012 | 14:40 | מאת: רויטל

ד"ר ססר שלום רב, שאלתי אלייך היא זו? מהו פסיכותרפיה.עד כמה היא אפקטיבית אצל חולי סכיזורפניה? מהי סכיזופרניה מסוג f - 20,היכן עוברים פסיכותרפיה אצל פסיכאטר או אצל פסיכולוג קליני, אשמח לתשובה רויטל .

17/05/2012 | 18:42 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) פסיכותרפיה זה שם כולל ל"ריפוי בדיבור" - כלומר שיחות טיפוליות. יש הרבה מאד סוגים של פסיכותרפיה (דינאמי, התנהגותי, קוגניטיבי, תמיכתי, קבוצתי, פסיכודרמה, ועוד ועוד). 2) פסיכותרפיה (במיוחד מסוגים של CBT, קבוצתי ועוד) היא אכן יעילה בסכיזופרניה, בעיקר במדדים של תפקוד, הארכת תקופות בין התקפים, הגברת מודעות ועוד. 3) פסיכותרפיה ניתן לקבל במרפאות לבריאות הנפש, קופות החולים ובאופן פרטי. לאחרונה עברה הרפורמה שמעבירה את הטיפול לקופות החולים וככל הנראה תהיה הרחבה נוספת של הנגישות לטיפול פסיכותרפי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה