לד"ר ססר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/05/2012 | 23:53 | מאת: שחר[שם בדוי]

אני חולה סכיזופרניה,בעיקר מחשוות שווא וקצת הזיות,ואני נוטל רספרידל ולאחרונה יש לי קשיים בתקפוד המיני,זאת אומרת קשיים להגיע לאורגזמה,האם ידוע לך על תרופה אנטי פסיכוטית שלא גורמת לתופעה הזאת?תודה

17/05/2012 | 18:03 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שנכתב רבות בפורום, ריספרידון (ריספרדל) יכול לגרום לעליה בהורמון בשם פרולקטין שיכול להשפיע על התפקוד המיני (לאו דווקא קשיים להגיע לאורגזמה, זה דווקא מתאים יותר לתופעות לוואי של תכשירי ה-SSRI כגון רסיטל, ציפרלקס, סרוקסט וכד'). צריך לפנות לרופא המשפחה ולבדוק רמת פרולקטין בדם. במידה והוא אכן גבוה - ניתן לעשות אחד מהדברים הבאים - להפחית מינון ריספרדל, להוסיף תכשיר שמוריד פרולקטין (כגון פרלודל) או הכי פשוט - להחליף את הריספרדל לתכשיר אחר שפחות מעלה פרולקטין. יש הרבה תכשירים כאלה. שורה תחתונה - יש לפנות לרופא המטפל כדי להחליט על אופן הטיפול. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה