האם חומצה לקטית גבוהה יכולה להגרם מתרופות לסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/12/2017 | 07:09 | מאת: דלית

אני מקבלת במשך מספר שנים שילוב תרופות לסכזופרניה כגון; ריספרדאל פרפנאן קלופיקסול ציפרמייל וכדורי שינה. סובלת גם מתופעות לוואי של כאבים בגוף. לאחרונה התגלה בבדיקת דם חומצה לקטיתְ. השאלה אם יכול להיות שיש קשר בין תרופות אלו לחומצה? האם צריך לבקש להוריד מינון או חלק מתרופות? תודה מראש

חומצה לקטית היא תוצר פירוק של גלוקוז, היא קיימת באופן טבעי אצל כל אחד כחלק מתהליך שריפת האנרגיה בגוף. אם הכוונה היא לרמה גבוהה יותר מהנורמה של חומצה לקטית בדם יכולות להיות לכך הרבה סיבות, כדאי לפנות קודם לרופא המשפחה לבירור.

מנהל פורום סכיזופרניה