ברינטליקס . .....................................

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/12/2017 | 01:59 | מאת: דודו

האם ברינטליקס יכולה לשמש גם כטיפול לחרדה וocd בנוסף לטיפול בדיכאון ומהו המינון לשם כך ?! מה מיוחד בבריטליקס ומהו מנגנון הפעולה שלה ?!

ההתוויה של וורטיאקסטין (ברינטליקס) היא כרגע דיכאון מאג'ורי ואין התוויה לחרדה לא בארץ ולא בארה"ב. יש מספר מאמרים שמראים שיפור בחרדה אבל התוצאות לא מאוד טובות. כמו שאר התרופות נוגדות הדיכאון לא בדיוק יודעים מה מנגנון הפעולה שלה, מה שמיוחד בברינטליקס הוא שמדובר במנגנון פעולה קצת שונה מתרופות מקבוצת SSRI. היא גם משפיעה על המעביר של סרוטונין וחוסמת ספיגה של סרוטונין אבל גם משפיעה על כמה סוגי קולטנים של סרוטונין, לדוגמא חוסם של קולטן D3,7,1, מעכב חלקי של קולטן לסרוטונין 1B, מפעיל קולטן לסרוטונין 1A. לכן יש לה פחות תופעות לוואי מיניות.

מנהל פורום סכיזופרניה