מחלה סכיזופקטיבית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/03/2012 | 10:31 | מאת: רן

שלום רב, רציתי לשאול מה ההבדל בין סכזופרניה למחלה סכיזואפקטיבית, מעבר לעובדה שסכיזואפקטיביות משלבת פסיכוזה וומניה דפרסיה. האם סכיזואפקטיבי הינה מחלה יותר קלה מסכיזופרניה? האם סכיזואפקטיבי מגיעה רק בהתקפים בעוד שסכיזופרניה קיימת כל הזמן?

20/03/2012 | 18:36 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין תשובה כללית וזה תלוי בכל מקרה לגופו. ההבדל בהגדרה היא כפי שכתבת - אם יש מרכיבים אפקטיבים בולטים (כגון מאניה ו/או דכאון) מעבר לכ-30% מהזמן - אזי ע"פ ההגדרות הנוכחיות מדובר בהפרעה סכיזואפקטיבית. יכול להיות שההגדרות ישתנו בקרוב עם כניסת ה-DSM V. גם סכיזופרניה וגם הפרעה סכיזואפקטיבית יכולים להיות כרוניים או התקפיים. לגבי חומרת ההפרעה - קשה לומר עם מדובר בהפרעה יותר "קלה". באופן סטטיסטי - הפרוגנוזה מעט יותר טובה בהפרעה סכיזואפקטיבית אבל זה מאד משתנה מאחד לאחד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

21/03/2012 | 07:32 | מאת: רן

מנהל פורום סכיזופרניה