תסמינים של מחלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/11/2017 | 18:55 | מאת: יריב

מהם הסיפטומים של סכיזופרניה ?

בסכיזופרניה יש שני סוגי סימנים, חיוביים ושליליים. סימנים חיוביים הם חוויות נוספות לדוגמא מחשבות שווא או הזיות. מחשבות שווא הן מחשבות לא נכונות שאדם מאמין בהן ללא סייג, הן יכולות להיות לדוגמא של רדיפה, כשאדם חושב שרוצים לפגוע בו, או של גדלות כשאדם חושב שהוא המשיח. הזיות הן תפישה של חוויות בלי גירוי במציאות, לדוגמא לשמוע קול של אנשים שמדברים אליך בלי שיש אנשים בסביבה. סימנים שליליים הן סימנים של ליקוי, לדוגמא ליקוי אפקטיבי שמתבטא בקהות רגשית, ליקוי קוגניטיבי שיכול להתבטא בשפה או בתוכן דיבור דל, חוסר מוטיבציה ויוזמה, נסיגה חברתית וחוסר הנאה.

02/12/2017 | 18:51 | מאת: שירה2018

שלום רב הכדורים הם הגורמים לקהות ריגשית לא כך?מה אפשר לעשות כדי לשחרר את הרגשות החסומים?

מנהל פורום סכיזופרניה