סוליאן וירידה בהנאה מדברים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/03/2012 | 01:05 | מאת: יואב

שלום רב, האם ישנו קשר בין נטילת סוליאן לירידה בהנאה מדברים בחיים. אציין, שלדעתי אין הדבר נובע מדיכאון ואני אף מטופל ב-4 השנים האחרונות ב-30 מ"ג ציפרלקס נגד אובססיה. אני סובל כבר 4 שנים מאז שהחלפתי את התרופה לסוליאן מהרגשה דפוקה כזאת וחוסר הנאה מדברים וכן ירידה משמעותית בחשק המיני. אז, האם יש קשר ומה ניתן לעשות מלבד טיפול אנטי דיכאוני וכל מה שניסיתי לעשות שכלל עבודה, לימודים וכדומה? בתודה, יואב

06/03/2012 | 19:24 | מאת: אלי

גם אני נוטל סוליאן וגם אצלי יש ירידה בהנאה מדברים. אין ירידה בהנאה ממין אני תוהה אם מדובר בדיכאון או שמא השפעה של הכדור

18/03/2012 | 08:47 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. חוסר הנאה, או "אנהדוניה" היא סימפטום כללי שיכול להיות קשור למגוון גורמים - דכאון, סימנים שליליים של סכיזופרניה, תופעות לוואי, מחלה גופנית ועוד. לפעמים קשה להבדיל ביניהם. לגבי דכאון - לפעמים דכאון יכול להתבטא בדרכים שונות וחוסר הנאה היא בהחלט אחת מהם. צריך לעבור בדיקה לעומק. לגבי הסוליאן באופן ספציפי - לפעמים היא יכולה לגרום לעליה בהורמון בשם "פרולקטין" (כבר דובר על כך רבות בפורום) שיכול לגרום לבעיות בתפקוד מיני וגם חוסר הנאה באופן כללי. יש לברר את העניין (בדיקת דם פשוטה). במידה והרמה אכן גבוהה - ניתן לשנות מינון, להוסיף תכשיר שמוריד פרולקטין או (עדיף) להחליף תרופה. במידה ולא מדובר בעליה בפרולקטין, סביר להניח שלא מדובר בתופעה ישירה של הסוליאן אלא בסיבה אחרת במפורט לעיל (דכאון, סימנים שליליים, מחלה גופנית ועוד). יש לעבור בירור אצל הפסיכיאטר ולטפל בהתאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה