ירידה במשקל ותרופות עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/07/2017 | 18:13 | מאת: אריה

שלום וברכה יש לי מס' שאלות לאיזו תרופה ממשפחת ה-SSRI יש הכי פחות השפעה מבחינת עליה במשקל ועליה בטריגליצרידים? האם כשרמת הטריגליצרידים גבוהה, זה מאט את קצב הירידה במשקל? האם התרופה אריפליי מעלה את הטריגליצרידים בדם? האם ככל שהמינון גבוה יותר - כך זה מעלה יותר את הטריגליצרידים? תודה

מקבוצת ה-SSRI פלואוקסטין (פרוזאק) הוא הנייטרלי מבחינת עליה במשקל ויש גם דיווחים על ירידה במשקל, ירידה ברמת סוכר, הכולסטרול והטריגליצרידים בדם. רמת טריגליצרידים היא תוצאה של עודף משקל ולא הסיבה. אריפיפרזול (אביליפיי) יכולה לגרום לעליה בטריגליצרידים אולם פחות מתרופות אנטיפסיכוטיות מדור שני כמו זיפרקסה, ריספרדל, סרוקוול וכו', ויש גם מחקרים שמראים שיפור ברמת השומנים בדם עם החלפת הטיפול מתרופה אחרת לאריפיפרזול. בדרך כלל תופעות הלוואי תלויות במינון.

מנהל פורום סכיזופרניה