סמנים שליליים סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/06/2017 | 14:17 | מאת: תום

אני סובל מהתסמינים השליליים של סכיזופרניה ואני מחפש עזרה. האם יש מצב שיחזור לי הרגש? נכון לעכשיו איני מרגיש רגשות חיוביים או שליליים פשוט חלל ריק. האם יש תרופה למצבי? האם גרייה מגנטית עמוקה (brainway) יכולה לעזור? מה אם ect האם הוא יכול לעזור? תודה מראש

יכולות להיות מספר סיבות לקהות רגשית: דיכאון, סימנים שליליים ותופעת לוואי של תרופות. קודם כל כדאי לפנות לרופא המטפל כדי לאבחן האם באמת מדובר בסימנים שליליים ולא בסיבה אחרת. הטיפול בסימנים שליליים של סכיזופרניה הוא בעיקר פסיכו סוציאלי, יש מעט תרופות שהוכחו כיעילות בטיפול בסימנים שליליים כמו לפונקס. סיכום של 14 מחקרים בשנת 2014 הראה על שיפור קטן בסימנים שליליים עם טיפול בגרייה מגנטית עמוקה (TMS), לא הוכח שנזעי חשמל (ECT) יעילים בטיפול בסימנים שליליים.

מנהל פורום סכיזופרניה