הוראות משרד הבריאות לגבי תרופות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/02/2012 | 16:46 | מאת: שלום

מהן הוראות משרד הבריאות לגבי התאמת תרופות לסכיזופרניה המערכת הבריאות הצבורית? האם חייבים קודם לנסות הלידול או תרופה ישנה אחרת? אם הרופא עובר לתרופות החדשות האם הוא חייב קודם לנסות רספירדל? האם רופא רשאי לנסות במישרין את התרופות החדישות ביותר?

01/03/2012 | 12:43 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בפירוש לא חייבים להתחיל מתרופה מדור ראשון, להיפך. ההנחיות של קופות החולים לגבי הטיפול בסכיזופרניה או הפרעה סכיזואפקטיבית הן: 1) ניתן להתחיל טיפול בריספרדל (תכשיר מדור שני) כקו ראשון. 2) במקרים שהיתה תוקפנות עקב המצב הנפשי ניתן להתחיל עם רב התרופות מדור שני במישרין, גם ללא נסיון קודם בריספרדל, למשל זיפרקסה, סוליאן, אביליפי, אינווגה, סרוקוול או גאודון. 3) בכל מקרה אם לא היתה תגובה מספקת עם ריספרדל או שהיו תופעות לוואי, ניתן לעבור לכל תכשיר אחר. 4) כל האמור לעיל הוא האמור לגבי טיפול במימון הקופות. מי שרוצה לקנות תרופות באופן פרטי - יכול מן הסתם לקבל כל תרופה שהרופא ימליץ עליה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה