פסיכוזה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/01/2012 | 20:02 | מאת: דינה

שלום רב. ידוע לי כי לאחר לידה יכול להיווצר התקף פסיכוטי אצל חולות סכיזופרניה - האם הדבר מחוייב המציאות כל עוד נוטלים בעת ההריון מינון מקסימלי של התרופה האנטי פסיכוטית (20 מ"ג זיפרקסה)? בתודה מראש על תשובתך, דינה.

24/01/2012 | 18:12 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. וודאי שזה לא מחוייב המציאות. בעקרון כל ארוע דחק ("סטרסור") - בין אם לידה, מעבר דירה, חתונה או אובדן קרוב משפחה - יכול לגרום לשינויים משמעותיים במצב הנפשי (וזה טבעי). יחד עם זאת אם מתכוננים מראש בעזרת הצוות המטפל (פסיכיאטרי, פסיכולוג, עובד סוציאלי וגם בני משפחה) ומקפידים על ההמלצות הטיפוליות - אז הסיכוי ליציאה מאיזון נפשי נמוכים בהרבה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה