סכיזופרניה גנטית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/10/2010 | 11:03 | מאת: פז

שלום, בעלי אובחן כחולה בסכיזופרניה עקב התקף פסיכוטי שעבר בזמן הצבא. מאז הוא נוטל רספרידל 2 מ"ג ביום. אני מנסה הלכנס להריון כבר כמעט שנה. שאלתי היא האם יש אפשרות שאנחנו לא מצליחים בגלל הרספרידל? וכמו כן מהם האחוזים שאחד מילדינו יחלה בזה?

07/10/2010 | 15:45 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום פז. תשובות: 1) אכן יש אפשרות שהריספרדל מפריע לנסיון להיכנס להריון. צריך לפנות לרופא המטפל על מנת לברר את העניין. באופן ספציפי ריספרדל יכול לגרום לעליה של הורמון בשם פרולקטין שיכול לגרום לבעיות פוריות אצל נשים וגם גברים. בדיקת מעבדה פשוטה תבדוק את העניין. כמו כן מומלץ לשניכם לפנות לבדיקות פוריות מכיוון שאתם מנסים כבר שנה ללא הצלחה. 2) במקרה שהורה אחד לוקה בסכיזופרניה (המקרה שלכם) הסיכוי שאחד הילדים ילקה במחלה הוא כ-12%. כלומר 88% סיכוי שלא. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה