מאבחנים מספרים שונים בבדיקות ההתאמה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

22/02/2015 | 18:14 | מאת: אני,

שלום, אני מרכיבה מזה 6 שנים עדשות מגע במספר -5.25 ורואה איתם מצויין, אף פעם לא היה לי משקפיים. לפני כשבוע וחצי הלכתי לבדיקה כדי לעשות משקפיים, ונאמר לי שהמספר שלי הוא -5.75 במשקפיים, ורבע צילינדר בעין שמאל הלכתי לבדיקת התאמה בקייר לייזר ואמרו לי שהמספר שלי הוא -6.00 ובעין השניה גם משהו דומה הלכתי לבדיקת התאמה בעיניים ושם אמרו לי שהמספר שלי -5.30 בשניהם עם רבע צילינדר בשני העיניים אני ממש לא מבינה מה הולך פה? שלוש מקומות מאבחנים מספרים שונים? זה ידוע שמישהו כאן טועה! נמצאתי מתאימה ללייזר בשני המכונים, ועכשיו אני פשוט מפחדת שישימו לי בלייזר מספר שלא מתאים לי כתוצאה מכך שכל אחד מאבחן לי מספר שונה בעדשות אני מספר -5.25 ואני רואה איתם מעולה ולמרחק פנטסטי הרבה יותר מאנשים אחרים, למה בבדיקות ראיה מאבחנים לי מספרים שונים? קיים סיכון לעשות את הלייזר?

22/02/2015 | 18:17 | מאת: אני,

ויש לציין שאת כל המספרים האלה הם איבחנו בכמה ימים סמוך לשני. כלומר הלכתי לבדיקה הרגילה, אחרי יומיים לבדיקת התאמה בקייר, ואחרי חמישה ימים בעיניים. זה לא משהו בנסיגה של העין זה משהו אצלהם שלא מאבחן טוב את המספר. כל אחד אומר מספר שונה אני משתגעת.

23/02/2015 | 11:22 | מאת: ד"ר אריאל ונדר

שלום רב חשוב לדעת שהמספרים בעדשות אינם זהים למספרים של המשקפיים, והפער גדל ככל שהמספר יותר גדול. 5.25- בעדשות מקביל ל 5.50- או 5.75- במשקפיים. הרכבת עדשות מידי יום גם משפיעה על התוצאה של הבדיקה. לכן יש חשיבות רבה לזמן שהיית ללא עדשות לפני הבדיקה. בכדי להגיע לתוצאה המדויקת ביותר אנחנו ב iClinic מבצעים בדיקת ראייה ראשונית של המספר בבדיקת ההתאמה אחר כך, לקראת הניתוח, תתבקשי להיות כשבוע ימים ללא עדשות. ביום הניתוח תעברי עוד שתי בדיקות של מספר המשקפיים, ע"י שני בודקים שונים. כל זה כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר, ולהבטיח שהטיפול יהיה המדויק ביותר. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר