שאלה נוספת לסוג הניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

02/07/2010 | 09:30 | מאת: שריתה

לפי בדיקות התאמה אני מתאימה לשני הניתוחים אך הרופאים ממליצים על הASA/לאסק. אני חוששת מזמן ההחלמה הארוך יחסית מסוג זה של ניתוח כיוון שאני עובדת מול מחשב שעות רבות ונוהגת. האם תוכל להסביר את היתרונות והחסרונות של כל סוג ניתוח? תודה רבה לך מראש

04/07/2010 | 11:34 | מאת: ד"ר מצליח טייב

שלום שריתה, יתרונו העיקרי של ניתוח ה- LASIK על סוגיו (הכול חיתוך הקנית) הם זמן ההחלמה המהיר. אם זאת, יש לקחת בחשבון כי נדרשת זהירות מוגברת משפשוש העיניים וטיפול בתחליף דמעות כנגד יובש. בניתוחי ASA (שיוף הקרנית ללא חיתוך) ההחלמה אמנם איטית יותר אך היא מתאימה יותר לבעלי מספרים קטים ובעלי קרנית דקה. החזרה לעבודה מול מחשב אחרי ניתוח בשיטה זו הינה תוך 5-6 ימים. בבחירת השיטה נלקחים פרמטרים רבים בחשבון. אני נוטה להאמין כי השיטה שהומלצה לך מתאימה לך על פי המרמטרים האישיים שלך. בכל מקרה, אם את לא בטוחה, מומלץ לך לקבל חוות דעת נוספת. דר' מצליח.

04/07/2010 | 13:59 | מאת: שריתה

תוכל להסביר מה ההבדל בין ניתוח לאסק וניתוח ASA? האם הם באמת שמות שונים של אותו ניתוח או שיש הבדלים בפעולת הניתוח עצמה?

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר