עדשות מגע ושאלות לניתוח בעיניים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

29/06/2010 | 14:02 | מאת: אני

א. יש לי משקפיים שהעדשות ממש שרוטות ואני לא רוצה לקנות אחרות כי זה יעלה לי ממש יקר המספרים רשומים בהמשך האם זה יכול לפגוע לי בראייה? ב.והאם מי ששם עדשות מגע לתקופה זה פוגע בו אם כן אז למה וכן מי ששם לתקופה קצרה?. ג. ואיפה אפשר לעשות בדיקות לניתוח בלייזר? אני גר בצפון. ואם בכלל איפה אתה היית ממליץ לעשות את הניתוח? והאם זה נכון מה שאמרו לי שמי שעושה ניתוח אז הוא לא יוכל לשים עדשות מגע (אם למשל עלה לו מיספר) אם כן אז למה?והאם במקרה זה שווה לעשות את הניתוח? ד.ואני יש לי מספר מאוד גבוה בעין ימין 10.30 וצלינדר נמוך 0.5 ובעין שמאל 10.75 האם אפשר להוריד את כל המספר או שלא ולגבי המספר הזה הוא עלה לי לפני זמן קצר אחרי תקופה של שנתיים וחצי האם צריך לחכות לפני ניתוח כמה זמן בלי שיעלה מספר אם כן כמה? ולגבי הצלינדר יש אופטיקה אחת שאמרה לי שיש לי אותו בעין ימין ויש אופטיקה שאמרה לי שיש לי אותו בעין שמאל למי להקשיב? ה.ועוד דבר אני בן 19.5 האם כדאי לעשות את הניתוח או שכדאי לחכות (מבחינת הגיל! כי יש כאלה שאומרים שצריך לחכות לגיל 20 ומעלה כדי שהניתוח יצליח.)וגם שאני בתקופת צבא וגם לפני לימודים האם בעצם כדאי לעשות את הניתוח או שיש מצב שבגלל הלימודים לא כדאי שאולי יוכל לחזור לי המספר מרוב מאמץ העין בלימודים? ו.והאם זה נכון שלא כל אחד יכול לעשות ניתוח בעין שזה תלוי בקרנית ואיפה אפשר לעשות בדיקה לקרנית? ז. ולגבי חבר שלי הוא שם עדשות וכל הזמן יש לו עין אדומה ושורף לו מה יכול לעזור? ח. ומחילה מכבודך האם הוצאת זרע פוגעת בראייה ואם כן מה יכול לעזור למנוע זאת? בתודה מראש! וסליחה על ההתרחה של כל השאילות!

04/07/2010 | 11:59 | מאת: ד"ר מצליח טייב

שלום, א. משקפיים שרוטות לא יפגעו בראייתך. ב. לשימוש בעדשות מגע סיבוכים ידועים של זיהום ויובש. הסיכוי לסיבוכים אלו גדל ככל שהשימוש בעדשות המגע ארוך יותר. כפי שציינתי בתשובות אחרות, כיום ידוע שהסיבוכים של ניתוחי לייזר קטנים יותר מאלו של הרכבת עדשות ממושכת. ג. אני עובד ברשת המרפאות של אמריקן לייזר ולכן יכול להמליץ לך רק על סניפינו הצפוניים בקריון ובחיפה. ד. אין מניעה להרכיב עדשות מגע, במידה והצורך עולה, לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. ה. רק הרופא שמבצע את בדיקות ההתאמה יוכל לקבוע האם מספרך יציב מספיק (ומכאן האם להמתין עם הניתוח או לא) והאם ניתן יהיה להסיר את כל המספר או חלקו, בהתאם לשיטה שמתאימה לך. בהקשר זה, רק הרופא יוכל לומר לך באיזה עין יש לך צילינדר. ו. מבחינת גילך או לימודיך העתידיים אין מניעה עקרונית לעבור את הניתוח. ז. בדיקות לקרנית הינן חלק מבדיקות ההתאמה לניתוח והן הכרחיות לצורך קביעת ההתאמה וסוג הניתוח. ח. לגבי עינו האדומה והשורפת של חברך - אני ממליץ לו לגשת לרופא עיניים. הוא ידע לתת את הטיפול הנכון בהתאם לבעיה. ט. התשובה לשאלתך האחרונה תימצא בכתבי הקודש. אני ממליץ לך לגשת לבדיקות התאמה ולקבל מידע פרטני נוסף. בברכה, דר' מצליח.

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר