ראייה מקרוב לאחר ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

21/08/2013 | 18:46 | מאת: זקלין

דר שלום רב, אני כחודש לאחר ניתוח לייזר לתיקון הראיה היה לי מספר 5 בעין אחת ולא ראיתי בה כלום למרחוק והשניה היה לי מס 2 1/2 עם צילינדר. האם ייתכן שכעבור חודש איני מצליחה לקרוא כלום מקרוב לא עיתון ולא מהפלאפון. נא תשובתך אני ממש בלחץ והאם כדאי לעשות תיקון?

25/08/2013 | 08:28 | מאת: ד"ר דוד בן ניסן

זקלין שלום לא ציינת את גילך , נתון מאד חשוב במרה הנל בגילאים שבין 40-45 שנים מתחיל תהליך בעיניים בו אנו נזקקים למשקפי קריאה בניתוח הסירו את המספרים והביאו אותך למצב אפס כלומר למצב תקין בו רואים טוב לרחוק אך מפאת גילך באם את בגילאים שהזכרת תזדקקי למשקפי קריאה באם את בגילאים צעירים ועדיין אינך יכולה לתפקד לקרוב פני לרופא המנתח ואני בטוח שתקבלי עזרה בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

25/08/2013 | 11:06 | מאת: זקלין

דר שלום, אני בת 45 כפי ששיערת. אבל האם ייתכן שלפני הניתוח ראיתי מקרוב יותר טוב מעכשיו?! אני מרגישה הרעה במצב הראיה מקרוב. מילא שלא אראה 6-6 אבל לא לראות כמעט כלום מקרוב רק בעזרת משקפיים?! אז הניתוח לייזר נועד בגילי רק למרחוק?!

27/08/2013 | 21:32 | מאת: ד"ר דוד בן ניסן

זקלין שלום בגיל 45 ש. ניתן לראות למרחק אחד טוב עד הסוף או שרואים קרוב ונזקקים למשקפי מרחק או שרואים רחוק ונזקקים למשקפי קריאה או במספרים מסוימים נא ללא משקפיים בתנאי שמורידים את משקפי המרחק כאשר קוראים בניתוח שאנו עושים אנו מתקנים את הראיה לרחוק . לעיתים אני משאירים מספר קטן בעין הלא דומיננטית ( העין הדומיננטית תמיד מועדפת לראיה לרחוק ) וזה אמור להספיק לראיה לקרוב לדברים הגדולים כמו לראות בשעון את השעה או לתפקד עם הטלפון הסלולרי כל שארית מספר שאנו משאירים לטובת הרא בחדות הראיה לרחוק ואנו בדרת כלל מעדיפים את הראיה לרחוק. סידור כזה של עין אחת טובה לרחוק והעין השניה פחות טובה לרחוק ומועדפת לקרוה נקראת MONOVISION והוא נעשה כחלק מתיאום הציפיות עם המטופל לפני הניתוח במקרה שלך חדות הראיה לרחוק טובה ובגדול סבירה לקרוב אך לצורך קריאה ועבודה ממושכת יותר לקרוב תצטרכי להתאים לך משקפי קריאה מקווה שכתבתי מובן בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר