ניתוחים ולידות

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

02/07/2012 | 23:17 | מאת: ר.מ.

אני עברתי ניתוח לפני 12 שנה, ואחריו עברתי 3 לידות. נראה לי שאולי בשל הלידות - אבל הראייה התדרדרה שוב, ואני כבר מספר שנים שוב עם עדשות מגע. אני מעוניינת לעשות ניתוח חוזר, אבל מעוניינת גם ללדת עוד ילדים, ותוהה האם עדיף לחכות עד לאחר סיום הלידות, או שהירידה הקלה בראייה לא שייכת ללידות?

03/07/2012 | 09:37 | מאת: ד"ר ריטה לביא-שטורך

הדעות לגבי שינוי מספר בעקבות לידה חלוקות. פעם הדעה הרווחת הייתה שאין ספק שלידות תורמות לשינוי המספר, אולם היום יש דעות הפוכות המתבססות על כך שהמספר משתנה באופן זהה אצל גברים ואצל נשים - כך שברור שהלידות לא משפיעות. אני ממליצה שתתחילי מעקב יציבות במכון בו נותחת. בכל מקרה אני ממליצה להמתין שנה עם מספר יציב לפני ניתוח חוזר, ולכן לדעתי תתחילי מעקב יציבות ורק בסופו תוכלי להחליט אם את מעוניינת בתוספת לייזר (במידה ואכן תוכח יציבות בכלל). בברכה, ד"ר שטורך

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר