לד"ר שלום

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

07/06/2012 | 20:01 | מאת: טייס

אני טייס בן35 , תמיד חלמתי לחזור לראות 6/6 ללא משקפיים כמו שהייתי צעיר, בשל עיסוקי ברורות לי ההשלכות במקרה של כישלון בניתוח שישאיר בי נזק בלתי הפיך משמע ,פגיעה טוטאלית במקצוע. השאלה שלי היא פשוטה: מה הוא אחוז הכישלונות בניתוח שמשאירים את הפציינט עם נזק בלתי הפיך כלשהו בעין , או כזה שגם לאחר תיקון במשקפיים הוא אינו מצליח לראות באופן תקין או לחלופין 6/6. אודה לך על הכנות.

13/06/2012 | 10:10 | מאת: פרופ' אור קיזרמן

שלום רב, ראשית אציין כי עד לפני מספר שנים הייתי רופא העיניים של ירפ"א (בקבע) ועל כן אני בקיא בטיפולים שמותר או אסור לטייסים לעבור ובסיכונים הכרוכים בכך. ניתוח לייזר הינו ניתוח בטוח מאוד, מהבטוחים הקיימים. אולם כמו בכל פרוצדורה רפואית, קיים אחוז קטן של אי הצלחות וסיבוכים. מי שיגיד לך שאין סיבוכים כנראה לא ניתח מספיק מקרים... אחוז הסיבוכים הינו קטן ביותר. כמה? אין מחקר רפואי מקיף המדבר על כך אבל לדוגמא אם ניקח את הזיהום, שהוא הסיבוך אולי הקשה ביותר, מדברים על מקרה אחד לכ 10,000 עיניים מנותחות, יש לציין כי גם הנתון הזה לא אומת מדעית (זה קשה מאוד לאמת נתונים כאלה מדעית). יש להפריד בין סיבוך (כדוגמת הזיהום) לבין עליית מספר עתידית שתגרום לראיה לא חדה (ללא משקפים). רגרסיה שכזאת מתרחשת בכ 5% מהמקרים אבל הפתרון קל מאוד - חזרה למשקפיים או תוספת לייזר (ניתוח נוסף במסגרת האחריות שאתה מקבל מהמכון בו נותחת). במקרה של סיבוך קשה שפוגע בשקיפות הקרנית יש לבצע השתלת קרנית. לאחר ניתוח זה הראיה צפויה לחזור לעצמה (עם משקפיים בד"כ), אבל מדובר בראיה חדה. אחוז הלקוחות הלקוחות הנזקק להשתלת קרנית הינו פחות מ 0.01 אחוז מהמנותחים. לסיכום - הניתוח בטוח מאוד, הסיבוכים קיימים אך נדירים ביותר. אל תאמין למי שאומר לך שאצלו אין סיבוכים. בברכה, פרופ קיזרמן

13/06/2012 | 14:26 | מאת: טייס

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר