תיקונים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

17/05/2012 | 20:32 | מאת: שי

היי האם ישנם מטופלים שנזקקים ליותר מניתוח תיקון אחד במהלך השנים? הניתוח קיים כ25 שנים לפי מיטב הבנתי, אם כך אז יכול להיות שישנם מטופלים שיצטרכו יותר מתיקון אחד, רק שעד היום עוד לא יודעים זאת מאחר והניתוח קיים רק כ25 שנים...?

20/05/2012 | 10:40 | מאת: פרופ' אור קיזרמן

שלום רב, תיקון, או "תוספת לייזר" (השם הנכון יותר) נצרך כשעולה המספר לאחר הניתוח. זה אומר שהניתוח הוריד את כל המספר ובמהלך השנים המספר עלה. הסטטיסטיקה מדברת על 5% מהמנותחים שיזדקקו לתוספת לייזר במהלך השנים. נדיר שמטופל אחד יזדקק ליותר מתוספת לייזר אחת - נדיר אבל קיים. יש לקחת בחשבון שיש גבול לתופסות הלייזר שניתן לבצע - מבחינת נתוני הקרנית. כל מקרה נבחן לגופו והרופא המנתח בודק האם יש אופציה לתוספת לייזר נוספת או לא. כאמור, המקרים הללו נדירים ביותר. בברכה, פרופ' קיזרמן

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר