האם ישנו גיל מכסימאלי לניתוח ליזר להסרת משפקפים?

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

18/03/2012 | 10:52 | מאת: אביהו

ומהם הקיריטריונים העקרוניים לאי היכולת לביצוע ניתוח לייזר? האם הניתוח טוב רק לקצרי ראיה או גם לרחק רואי - ומה בנוגע למי שזקוק למשקפיים לקריאה?

19/03/2012 | 08:48 | מאת: ד"ר יובל דומניץ

אביהו שלום, למעט מקרים מיוחדים, הגיל המקסימלי לניתוח לייזר להסרת משקפיים הינו גיל 60. הקריטריונים לאי-התאמה לניתוח הינם: גיל מספרים גבוהים מידי (מעל 12) או נמוכים מידי (מתחת לחצי מספר) קרנית דקה מידי קרנית לא סיטטרית עין עצלה (שרואה פחות טוב מ 50%) פטולוגיה בעין (כדוגמת קטרקט) אלו הקריטריונים העיקריים הניתוח, במידה ויש התאמה, מסיר משקפיים ומשפר ראיה גם לרחקי-רואי וגם לקצרי רואי. לגבי משקפי קריאה - במידה ויש למועמד רק משקפי קריאה (ללא משקפי מרחק) הניתוח לא יתאים לו. במידה ויש גם משקפי מרחק וגם משקפי קריאה - הניתוח יכול להתאים ולפתור אותו משני זוגות המשקפיים. כמובן שכל הנושאים עליהם עניתי באלה זאת הינם כללים ורק לאחר בדיקת התאמה מלאה ניתן לענות האם הינך מתאים לטיפול או לא. שיהיה בהצלחה ד"ר דומניץ

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר