ניתוח עין אחת בלייזר למניעת משקפי קריאה.

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

15/02/2011 | 23:11 | מאת: מאיר

שלום אני בן 41 בצעתי בדיקת התאמה לניתוח ונמצאתי מתאים. הרופא הבודק ייעץ לי לנתח רק עין אחת למצב 0 ועין שניה להשאיר עם מספר 1.25 בטענה שהדבר ימנע בעתיד משקפי קריאה . לדבריו המוח מסתגל למצב ומשתמש בעין הטובה לרחוק ובעין ה"לא טובה" לקרוב.(יש לי חבר שהשאירו לו מספר של 0.5 בעין אחת מהוא המספר האידיאלי שכדאי להשאיר) האם הוא צודק? חשוב לי לשמוע את דעתך. תודה.

20/02/2011 | 13:02 | מאת: ד"ר מצליח טייב

מאיר שלום, הרופא צודק. ניתן לבצע תיקון לא זהה על מנת למנוע צורך במשקפי קריאה בעתיד. אין מספר אידאלי ומקובל להשאיר מספר הנע בין 0.5 ל- 1.25, בהתאם לתחום העיסוק / עבודה של המטופל. 0.5 הינו המספר המינימלי שמשאירים, ללא קשר לעיסוק, בעוד ש- 1.25 הינו המספר המקסימלי ומתאים, למשל, לעוסקים בעבודה משרדית (מחשב וכו').

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר