מתוך הכתבה באתר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

10/06/2010 | 00:09 | מאת: יונה

שלום, רשמת בכתבה שלך כך: "בארץ, כ-10% מהאוכלוסייה בטווח הגילאים 18-50, עברו את הטיפול בעשר השנים האחרונות". לי זה נשמע ממש מוגזם. האם ידוע לך היכן אפשר לראות מסמך רישמי של משרד הבריאות ובו האינפורמציה הזאת? הסרת משקפיים בלייזר, כמעט בכל המקרים , לא כלולה בסל הבריאות, עולה אלפי שקלים, לא נטולת סיבוכים , ובנוסף - חלק כזה או אחר של רופאי העיניים בכלל לא ממליצים לעשות זאת, ורבים מהם מרכיבים משקפיים ולא ממהרים לעבור טיפול כזה. (ונראה שברוב המקרים זה לא בגלל חוסר התאמה). אני פשוט חושבת שאולי יש כאן טעות הדפסה. תודה

13/06/2010 | 12:19 | מאת: ד"ר מצליח טייב

שלום, יונה אכן, זו כנראה טעות בהדפסה. הנתון הנכון הוא 4% ולא 10%. העובדה כי ניתוח זה אינו כלול בסל התרופות אינה מונעת מאנשים לעבור אותו. מדובר בהליך פשוט מאוד יחסית ובעל אחוזי הצלחה גבוהים מאוד. ממה שידוע לי, הרופאים שלא עוברים בעצמם את הניתוח עושים זאת בד"כ בגלל שאינם רוצים שמישהו אחר ינתח אותם... רבים מהם, כולל אותי, מנתחים את קרובי משפחתם (כגון האישה, הילדים וכד') ללא חשש או פחד ואף ממליצים על הניתוח בחום, למי שמתאים. השיפור באיכות החיים הינו גבוה.

17/06/2010 | 17:18 | מאת: יונה

ניתוח הוא ניתוח הוא ניתוח שכל אחד יעשה את שיקוליו שלו על פי הבנתו, אבל לא כדאי לדעתי ליצור את הרושם ש"מדובר בהליך פשוט מאוד יחסית...", מכיוון שבכל זאת ישנם סיבוכים שקשה לצאת מהם, גם אם באחוז נמוך ביותר. בניגוד אליך, אולי, שמעתי כבר רופאי עיניים שלא ממליצים כלל על ניתוח כזה (גם אם פשוט מאוד לבצע אותו), כאשר המטרה היא אסתטית בלבד. עין בריאה , חשוב מאוד לשמור עליה. זו דעה אישית, כמובן.

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר