לחץ תוך עיני - וקטארט

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

09/03/2021 | 18:11 | מאת: דורית

שלום רב, עשיתי בדיקת עיניים, והרופא אמר שיש לי לחץ תוך עיני, גבולי, הערך 19 וגם התחלה של קטארט, אני מאוד מוטרדת, מהלחץ תוך עיני, האם זה משהו מסוכן? , ניתן לעצור התקדמות ברצוני לציין שעשיתי לפני 5 חודשים בדיקה שגרתית, והערך היה 14, אודה לתשובתכם. אני דיי בלחץ ברצוני לציין שאני מטופלת בלחץ דם, עם כדורים של נורמיטן 25, וocsarr 50 וגם מטופלת ב- הורדה של כולסטרול , כדור של ליפיטור 10 מג תודה מראש

שלום, הלחץ התקין בעינניים במבוגר/ת הוא עד 21. אז 19 הוא בגדר הנורמה. לחץ מוגבר בד״כ מעיד על גלאוקומה שהיר מחלת הלחץ הגבוהה בעיניים. מחלה כזו גורמת גם לסימנים אחרים בעיניים ובשדה הראיה. אם הרופאה המטפל לא ראה סימנים אלו והלחץ הוא בגדר הנורמה אז אין סיבה להיות בלחץ. בכל מקרה הייתי מבקשת מהרופא המטפל שיעשה לך בירור בעניין.

28/03/2021 | 11:31 | מאת: דורית

שלום רב ד"ר, תודה על תשובתך, אך אשמח לדעת לאיזה בירור בעיניין הרופא צריך לעשות. איזה בדיקות צריך לעשות, מודה לך מראש. והאם ניתן לעשות משהו על מנת למנוע את הלחץ

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר