סוגים של ניתוחי לייזר להסרת משקפיים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

24/02/2021 | 10:02 | מאת: גבי

איזה סוגים של ניתוחי לייזר להסרת משקפיים קיימים? ומה ההבדלים בינהם? תודה

ישנם מספר סוגים של ניתוחי לייזר להסרת משקפיים. בדיקת התאמה תעזור לכם להבין את הסוגים השונים ולבדוק אם אתם מתאימים לניתוח לייזר להסרת משקפיים וזאת על בסיס סוג וחומרת בעיית המשקפיים, בריאות העין, עובי הקרנית, היסטוריה אישית ומשפחתית, עבודה, הרגלים, תחביבים וציפיות. 1. פימטו-לאזיק (Femto - LASIK): בניתוח פימטו-לאזיק, יוצרים מתלה של רקמת הקרנית החיצונית באמצעות לייזר פימטו (Femto) וללא שימוש בסכינים ניתוחיים. לאחר מכן שאר רקמת הקרנית מעוצבת מחדש באמצעות לייזר אחר, ולאחר מכן המתלה מוחזר למקום. אין שימוש בשום סכין או מחט לביצוע הניתוח. היתרונות של פימטו-לאזיק הם החלמה מהירה מאוד, דיוק ושליטה גבוהים, תוצאות מצוינות, ללא כאבים, ותקופה קצרה של טיפות לאחר הניתוח. ייתכן מעט מאוד, אם בכלל, רגישות לאור ואי נוחות קלה לכמה ימים. 2. פי.אר.קי וטראנס פי.אר.קי (PRK and Trans-PRK): בניתוח פי.אר.קי וטראנס פי.אר.קי, יש שימוש בלייזר לעיצוב הקרנית מחדש אך אין יצירת מתלה או דיסקה. במקום זה, בניתוח פי.אר.קי, רקמת האפיתל החיצונית בקרנית מוסרת כדי לאפשר ללייזר להגיע לבטן הקרנית. בטראנס פי.אר.קי. האפיתל לא מוסר והלייזר מופעל ישירות לבטן הקרנית, אך האפיתל יורד עם סיום הניתוח. האפיתל יגדל בחזרה תוך שלושה עד חמישה ימים בממוצע. עקב כך, ולאור שהאפיתל לוקח לו כשבוע להחלים לגמרי, כאבים, דמעת ורגישות לאור וראיה ירודה יכולים לקרות במהלך השבוע הראשון. בנוסף יש תקופה טיפולית בטיפות עיניים של לפחות כמה חודשים על מנת להבטיח תוצאה טובה. עדשת מגע מונחת על העיניים בשבוע הראשון לאחר הניתוח להורדת הכאבים. בד״כ המטופלים מתחילים לראות טוב לאחר שבוע והתוצאות הן טובות מאוד. ​ 3. סמייל (SMILE):בניתוח סמייל, רקמה דקה מאוד מתוך הקרנית, בצורת דיסקה מעוצבת ונחתכת ע״י לייזר פימטו (Femto) וללא שימוש בסכינים ניתוחיים. לאחר מכן מוצאת מבטן הקרנית דרך חתך קטן. החתך הקטן הוא בצורת סמיילי ונותן לניתוח את שמו. אין שימוש בשום סכין או מחט לביצוע הניתוח. יש יתרונות רבים לניתוח סמייל כמו החלמה מהירה מאוד, דיוק ושליטה גבוהים, תוצאות מצוינות, ללא כאבים, תקופה קצרה של טיפות לאחר הניתוח ומעט מאוד, אם בכלל, רגישות לאור ואי נוחות.

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר